Chateau Gilbert is ontstaan vanuit de heilige wil om Limburg als dé Bourgondische provincie bij uitstek te promoten. Wijnstreken hebben een sterke associatie met natuur en gezelligheid. Daarom speelt Limburgse wijn in ons aards paradijs de hoofdrol.

Allereerst vindt u de eigen wijngaard en wijnmakerij, waar van de allerbeste Pinot Noir struiken een zeldzaam mooie rode wijn wordt gemaakt. Daarnaast is Chateau Gilbert ook de statutaire vestigingsplaats van “La Confrérie des Chevaliers du Vin Limbourgeois”. Binnen de muren van het kasteel bevindt zich ook de verzameling van alle Limburgse wijnen in de Oenotheek van de Confrérie.

Om ook het grote publiek in de gelegenheid te stellen kennis te maken met al het lekkere uit Limburg heeft Chateau Gilbert op 28 maart 2008 streekproductenwinkel “Sjöpke” en proeflokaal “De Preuverie” geopend waar Miranda van Krevel samen met Patron Gilbert in een sfeervolle ambiance u schaamteloos laten genieten. Wij serveren een aantal Limburgse kwaliteitwijnen die U ervan zullen overtuigen dat “dichtbij” minstens zo lekker is als “ver weg”. Hiervan zijn er veel ook per glas verkrijgbaar zijn. Wij verzorgen – uiteraard – ook rondleidingen en wijnproeverijen die op uw interesses zijn toegesneden.

Kasteel Wijnandsrade is de voorbije decennia gerestaureerd met gemeenschapsgeld. Sinds de opening van Chateau Gilbert heeft het ook weer een publieke functie, waardoor het voor iedereen mogelijk wordt van deze prachtige ambiance te genieten. Profiteer er van en steun ons bij onze Limburg Promotion!